Hydroflex

HYDROFLEX® är en vattenbaserad och hållbar PU (polyuretan). Det är mycket mer miljövänligt i produktionen än konventionellt syntetläder. Inga miljöskadliga lösningsmedel (DMFA) används i produktionsprocessen.

Robust och bekväm på samma gång!
HYDROFLEX® har en rad andra positiva egenskaper utöver sin hållbara produktion: Ytan är mycket slät, reptålig och 800 procent mer nötningsbeständig än konventionellt konstläder. Tack vare materialets robusta natur är våra väskor och ryggsäckar en pålitlig följeslagare. En lång livslängd är en viktig faktor för att spara resurser och skydda vår miljö. Dessutom är materialet väldigt mjukt och lätt att bära på axeln.

 

 

Varför HYDROFLEX®?

Vi gör inga kompromisser i valet av material. Därför är vi i ständigt utbyte med våra producenter för att förbättra våra material och produkter. Vi är övertygade om att god kvalitet och ett gott samvete inte behöver vara en motsägelse. HYDROFLEX® är resultatet av ett sökande efter det bästa och mest hållbara materialet för en ryggsäck som klarar varje vardagstest. Vårt krav var och är att erbjuda en hög funktionalitet, där varken produkten eller dess produktion förorenar miljön i onödan. Vi har hittat detta material med HYDROFLEX®.

 

 

Skötselråd HYDROFLEX®

HYDROFLEX® kräver inte explicit vård. Smuts kan avlägsnas med ljummet vatten, mild tvål och en svamp. Tack vare sin PU-beläggning är materialet vattenavvisande och kräver ingen ytterligare impregnering.