Hallongården

Hallongårdens hallon är hjärtat i gårdens verksamhet – och har så varit från första början. Hallonen är deras röda tråd. Utifrån dem har Hallongården utvecklats till ett landsbygdsföretag som välkomnar runt 40 000 besökare om året – de flesta på sommaren. De odlar och säljer både färska och frysta hallon men förädlar också deras bär till diverse produkter. Hallongården är stolta över sitt mathantverkssortiment som görs i små satser med traditionellt tillvägagångssätt för att bevara smak och skapa förstklassiga produkter. Hallon är en fantastisk råvara att arbeta med – mycket smak, vacker färg och en härlig syra.

 

Corkor Veganhuset


Hållbarhet är en av vår tids stora frågor, därför har Corkor valt att tillverka sina produkter i kork. Kork är definitivt ett väldigt bra alternativ jämfört med animaliska accessoar material. Kork är hållbart då inga träd fälls i tillverkningsprocessen, korken skördas genom att avlägsna korkekens yttre bark, som sedan återskapas av sig själv under de närmaste nio åren. Vid slutet av produktens livscykel är detta material 100% miljövänligt och 100% återvinningsbart. Kork är mjukt att röra, beständigt och erbjuder nästan obegränsade designalternativ.

 

If You Care Veganhuset

If You Care

If You Care-produkterna produceras med mål att minska mängden avfall i världen. Om möjligt bör inget vara kvar efter att If You Care produkten har använts och bortskaffats korrekt. Produkt förpackningarna är tillverkad av oblekt återvunnet papp eller papper som ska återvinnas igen.

 

The Humble Co

The Humble Co

The Humble Co grundades 2013 och växer över hela världen. Produkterna finns idag i tusentals butiker och tandkliniker. Baserat i Sverige leder The Humble Co. en liten revolution inom personliga vårdprodukter.

Almacabio Veganhuset

Almacabio har varit i framkant med att utveckla hudvänliga tvättmedel och hushållsrengöringsmedel i mer än 40 år. Deras produkter skapas med största transparens mot kunderna och strikta kriterier för att garantera högsta möjliga kvalitet. Deras Bio2-känsliga produktkollektion är speciellt skapad för personer med känslig hud.

 

Sproud Veganhuset

Sproud utvecklar veganskt livsmedel och vegansk sportnutrition. Alla produkter baseras på ärtprotein, de är ”powered by peas”. Ärtan har unika kvaliteter. Den är rik på protein, miljövänlig och kan raffineras utan kemiska processer. Den representerar – efter soja, nötter och spannmål – nästa generation av vegetabiliska proteinkällor.

I en tid präglad av stor miljöutmaningar arbetar Sproud efter övertygelsen att ”bättre produkter” är en del av lösningen.

 

Avivir Veganhuset

Avivir, Aloe Vera Ekologiskt odlat och Färskpressat. Första sortering kraftfull Bio Aktiv Aloe Vera Barbadensis med koncentration upp till 99;5%. Varsamt framställt är alla krav för naturkosmetik uppfyllda. Avivir Aloe Vera innehåller ingen parfym, eller alkohol, inga parabener, mineraloljor eller färgämnen. De flesta produkter är Svanen- och Veganmärkta, varav vi bara valt ut de veganska såklart!

 

Urtekram Veganhuset

Urtekram har förutom ett brett sortiment av ekologiska livsmedel även ekologiska schampon, balsam, lotioner, tandkrämer, tvålar med mera! De lanserade världens första helt Ecocert-certifierade kroppsvårdsserie som var 100% vegetabilisk! Urtekrams produkter bär även djurrättsorganisationen ECEAEs märkning som garanterar att varken råvarorna eller slutprodukterna är testade på djur i något leverantörsled.

 

Desert Essence Veganhuset

Desert Essence lanserades 1978 med hygienprodukter av naturliga ingredienser och med inspiration av öknen. De var det första företag att marknadsföra jojobaolja och de introducerade även Tea Tree-oljan på den amerikanska marknaden. Idag har de ett omfattande sortiment av ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter. Grunden till Desert Essences verksamhet är högkvalitativa, rena och miljömässigt hållbara ingredienser.

Desert Essences produkter är 100% veganska varav vissa innehåller lite bivax, varav vi såklart endast erbjuder de 100% veganska produkterna på Veganhuset, Desert Essence utför inga djurtester. Desert Essence garanterar däremot att inga djur far illa i deras produktion eller fabrikation.

 

Cultivator Veganhuset

Cultivator’s ekologiska, växtbaserade hårfärger består av 100 procent ekologiska och naturliga växtpreparat. Företaget som är baserat i Jodhpur i Indien, använder samma pigment och växter som Henna, Indigo, Cassia, Aloe, Amla, Rubia, Hibiscus etc.

Cultivators produkter skänker ditt hår ny färg utan biverkningar. Kamomill fungerar som ett anti-irriterande medel. Användning av Henna och Aloe vera verkar vårdande samt förbättringar färgblandningen. Aloe vera, Amla och Omringa gör håret mjukt och ger stöd till hår förnyelse. Sidr skapar volym på ett naturligt sätt.

 

Rosenserien Veganhuset

Rosenserien är en svenskproducerad hudvårdsserie som vänder sig till den växande skara medvetna människor som vill vårda sin hud och samtidigt ta ansvar för miljön. Rosor har i alla tider varit kända för sina välgörande egenskaper. Redan de gamla grekerna använde extrakt från rosen för att lugna och balansera huden. Basen i rosenseriens produkter är rättvisemärkt aloe vera, kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor.

 

Veggie Peggy Veganhuset

Veggie Peggy’s produkter är ekologiska, vego och/eller veganska och passar för hela familjen! I krispiga chipsserien finns både linschips och kikärtschips i flera olika härliga smaker. Alla våra chips är garanterat fria från tillsatser, aromer och tillsatt socker*. Självklart är de 100% naturliga! Godiset får sina smaker från ekologiskt odlade frukter och bär.

Veggie Peggy är märkt med Nöff-fritt/Oink-Free och är helt gelatinfritt och är därför perfekt för dem som inte vill äta animaliska livsmedel. Godiset är Vegan Society registrerat. Det bättre alternativet för hela familjen! *Innehåller endast naturligt förekommande sockerarter.

 

FAIR SQUARED Veganhuset

FAIR SQUARED betyder ”fair i kvadrat” eller ”fair upphöjt i två” och står för kvalitetsprodukter och försvarbara produktionsprocesser. FAIR SQUARED betyder konkret att ett merpris betalas för ingredienserna från världens fattiga länder. Detta merpris används för att på plats förbättra livs- och arbetsvillkoren för plantagearbetare och deras familjer. FAIR SQUARED står för en rättvis behandling av alla medverkande i produktionsprocessen, för värdiga arbetsvillkor, för ekologiskt hållbar ekonomi och för avståndstagande från djurförsök och barnarbete.

 

Omnisym Pharma Veganhuset

Omnisyms målsättning är att bidra till att höja folkhälsan i Norden. Vi arbetar ständigt med att utveckla effektiva kvalitetsprodukter baserade på den senaste forskningen inom området samt erfarenheter från den komplementära terapin. Vår produktutveckling har resulterat i en serie av kvalitetsprodukter som kännetecknas av att vi aldrig kompromissar när det gäller kvalitet, styrka och balans.

 

Zwei Bags Veganhuset

Zwei är ett tyskt varumärke som designar och producerar sina egna väskor & plånböcker i Bomull, Polyester och Syntetiskt Läder. Alla produktionsföretag som Zwei arbetar med är BSCI-certifierade. Detta inkluderar i huvudsak förbättrade miljöstandarder och sociala standarder som garanterar arbetstagares grundläggande rättigheter, till exempel: Till exempel: förbud mot tvångs- och barnarbete, förbud mot diskriminering, föreningsfrihet och några fler.

 

RÅ Veganhuset

FUNKTIONSDRYCKEN RÅ - GJORD PÅ NATURENS EGNA RÅVAROR - UTAN TILLSATT SOCKER

Allt fler upptäcker naturens egna krafter och fina smaker. Vi har gjort det, och nu kan du också göra det. Vi lever vår idé och vill låta världen uppleva de goda egenskaper våra produkter från naturen har. RÅ är pressade råvaror - grönsaker, frukter och bär - fyllda direkt i flaska eller praktisk bag-in-box. Utan konserveringsmedel så långt det är möjligt och osötade. Så nära naturen man kan komma.

 

Tints of Nature Veganhuset

Tints of Nature är en mycket effektiv vegansk serie av vårdande permanenta hårfärger, som täcker alla gråa hår. De använder sig av en avancerad, professionellt testad formula för att ge dig mycket goda resultat samtidigt som håret skyddas och vårdas.

Tints of Nature är tillverkad av naturliga och ekologiskt certifierade ingredienser så långt som det är möjligt, men innehåller syntetiska pigment som gör att resultatet fortfarande blir professionellt och täcker grått hår till 100% och blir ett hållbart resultat. Tints of Nature är helt fri från ammoniak, starka kemikalier och parabener.

 

Brave. NEW. HAIR. Logo Veganhuset

Brave new hair är ett fantastiskt miljövänligt och veganskt hårvårdsvarumärke från Bulgarien. Det började med en entusiasm för att lösa sin flickväns hårproblem – noll volym och tvånget att tvätta det ofta för att undvika att det skulle se platt och oljigt ut. De experimenterade fram en Brave plex -tekonologi som resulterade i en högkvalitativ hårvårdserie som löser 90% av kvinnors hårproblem – utan kompromisser eller biverkningar.

Brave New Hair’s koncept är att satsa på skönhet som gör oss hälsosammare och starkare. Brave New Hair fokuserar på maximal effekt & innovativa toppingredienser, står för hållbar skönhet och fokuserar på relationen mellan hälsa & skönhet till en förmånlig prisbild.

 

Priti NYC Veganhuset

PRITI NYC är en banbrytande ledare inom lyxig vegansk, djurtestfri, miljövänlig nagellack. Kim D'Amato som skapade märket, gjorde en medveten insats att byta till ekologiska livsmedel och hälsoprodukter.

 

EcoClean Veganhuset

Eco Clean är 100% naturliga rengöringsmedel från vegetabiliska oljor och sockerbetor med organiskt blomvatten och organisk Aloe Vera. Alla ingredienser är 100% biologiskt nedbrytbara, produkterna produceras i Danmark och levereras i flaskor av återvunnen plast. Dofterna består av 100% naturliga eteriska oljor från speciellt utvalda växter och blommor, så produkterna får en frisk naturlig doft utan att skada omgivningen. Alla EcoCleans produkter är  Vegan Society certifierade.

 

Majstor Veganhuset

Majstor är ett företag med fokus på att ta fram högkvalitativa, naturliga produkter till framförallt hund och katt.

 

Plantemageren Veganhuset

Plantemagerens flytande örter har den färska smaken av färska örter och har samma långa hållbarhet som de tråkiga, torkade örter. Det är därför vi sätter stopp för de traditionella vissnade örter och med en mycket färskare smak. Plantemagerens örter är helt ekologiska!

 

Zuii Organic Make-Up Veganhuset

Zuii Organic är ett ekologiskt certifierat makeup & hudvårdsmärke från Australien med brett nyanssortiment och produkter. Zuii är ett cruelty-free märke som driver sina egna fabriker med solcellersenergi.

Basen i all Zuii's makeup är malda, ekologiska blomblad från ros, jasmin och kamomill. Utöver detta använder Zuii enbart ingredienser från naturen som aloe vera, mineraler och växtoljor som låter huden andas och fungerar vårdande. 95 % ekologiskt certifierade ingredienser, 5 % naturliga ingredienser (vatten, mineraler)

 

Zwei Logo

Zwei är ett tyskt varumärke som designar och producerar sina egna väskor & plånböcker i Bomull, Polyester och Syntetiskt Läder. Alla produktionsföretag som Zwei arbetar med är BSCI-certifierade.

 

Artelusa Veganhuset

ARTELUSA tillverkar handgjorda modeprodukter, kontorsmaterial och dekorativa föremål av högkvalitativ portugisisk kork, ett råmaterial, 100% naturligt, återvinningsbart, biologiskt nedbrytbart och hållbart. Och när kvalitén i vår kork kombineras med våra begåvade designers och hantverkares kreativitet och expertis skapas fantastiska och oemotståndliga produkter. Variationerna i toner och strukturer är avsiktliga vilket gör varje verk verkligt unikt och exklusivt. Artelusas produkter är PETA-Approved Vegan!

 

Brave. NEW. HAIR. Logo Veganhuset

Brave new hair är ett fantastiskt miljövänligt och veganskt hårvårdsvarumärke från Bulgarien. Det började med en entusiasm för att lösa sin flickväns hårproblem – noll volym och tvånget att tvätta det ofta för att undvika att det skulle se platt och oljigt ut. De experimenterade fram en Brave plex -tekonologi som resulterade i en högkvalitativ hårvårdserie som löser 90% av kvinnors hårproblem – utan kompromisser eller biverkningar.

Brave New Hair’s koncept är att satsa på skönhet som gör oss hälsosammare och starkare. Brave New Hair fokuserar på maximal effekt & innovativa toppingredienser, står för hållbar skönhet och fokuserar på relationen mellan hälsa & skönhet till en förmånlig prisbild.

 

Dejunked Veganhuset

Dejunked har tagit form ur en gemensam dröm hos två goda vänner. Vi är övertygade om att även de små besluten, så som ett mellanmål, påverkar hälsans helhet. Samtidigt vet vi hur lätt det är att halka dit för frestelsen av ett onyttigt alternativ. Bakom våra produkter ligger många timmars experimenterande i köket – och idag har vi tre fantastiska smoothies ute på hyllorna.

 

Ben & Anna Logotyp

Ben & Anna grundades av ett par från Tyskland som heter just Ben och Anna. Efter att själv förgäves ha letat efter en deodorant som var såväl vegansk och ekologisk, samt fri från aluminium, så bestämde de sig för att tillverka deras drömdeodorant själva.

 

Terra-Creta-Logo.jpg

Terra Cretas olivolja är en av världens bästa extra virgin olivoljor och kommer från Kolymbari-området på den vackra ön Kreta. I tävlingar över hela världen vinner de toppriser varje år tack vare deras goda smak och höga kvalitet, dessutom är varje flaska olivolja spårbar så du kan se när och var oliverna odlats.

 

Alga Maris Logotyp

Laboratoires de Biarritz skapades 2011 av Muriel och Jean Marc Dubois och är förverkligandet av storslagna ambitioner. Ett projekt fött ur personliga, familjära och miljömässiga värderingar. Familjen tittade förgäves efter solskyddsmedel som var säker för huden och havet, och beslutade sig för att själva ta sig an problemet. Och så föddes Alga Maris, ett certifierat organiskt solskyddsmärke.