Här hittar du de olika certifieringar som produkter på Veganhuset har, observera att olika produkter har olika certifieringar.

Alla produkter på Veganhuset är oberoende av certifieringar 100% Veganska och icke djurtestade.

 

100% Veganskt VeganhusetImveganDR.jpg

100% VEGANSKT

Märkningen, som är framtagen av Djurens Rätt, är ett enkelt och tydligt redskap för konsumenter som inte vill äta eller på annat sätt konsumera produkter med animaliska ingredienser.* Märkningen gäller per produkt och alla företag som tillverkar eller importerar veganska livsmedel, kosmetika eller hushållsprodukter är välkomna att ansöka om märkningen. Även renodlade helvegetariska (veganska) restauranger, caféer, bagerier och butiker är välkomna att ansöka.

Certifieringen garanterar:
1. Märket testar inte sina produkter på djur. 2. Produkten innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung.

Vegan Society Veganhuset

Vegan Society

Vegan Society garanterar att produkten och tillverkningsprocessen är fri från animaliska produkter, biprodukter och derivat, men också att produkten inte har testats på djur. Denna certifiering garanterar även att användande och utveckling av genetiskt modifierade organismer (GMO) som används i produkter med Vegan Society märkningen inte innehåller några animaliska ingredienser.

Certifieringen garanterar:
1. Märket testar inte sina produkter eller ingredienser på djur. 2. Produkten innehåller inga ingredienser av animaliskt ursprung. 3. GMO som används i produkten innehåller ej animalier och har inte under utveckling använt animalier. 4. Livsmedel med denna certifiering ska lagas seperat från animaliska livsmedel för att klassas som vegansk och erhålla certifieringen.

PETA Approved Vegan Veganhuset

PETA-Approved VEGAN

En certifiering från PETA specifikt för kläder och tillbehör som innebär att antingen en enskild produkt eller ett företags hela produktlinje inte använder några material av animaliskt ursprung.

Vegan OK Veganhuset

VeganOK

VEGANOK är en italiensk certifikation som grundades för att främja och sprida en kultur som respekterar liv och miljö, också till förmån för dem som inte är veganer eller vegetarianer, eftersom sådana värden kan och ska betraktas som ett gemensamt arv och framtiden.
Certifieringen garanterar:
1. Inga ingredienser har animaliskt ursprung. 2. Produkten eller dess ingredienser är ej testade på djur.

Certified Vegan

Certified Vegan

Certified Vegan är en certifiering som signalerar att företaget eller produkter inte har några animaliska ingredienser, utför inga djurtester, inga GMO ämnen som kommer från djur och företaget måste även visa verifikationer för att dessa punkter följs för att certifieringen ska vara giltig.
Certifieringen garanterar:
1. Inga ingredienser har animaliskt ursprung. 2. Produkten eller dess ingredienser är ej testade på djur. 3. Inga GMO ämnen av animaliskt ursprung

Cruelty Free Veganhuset

The Leaping Bunny

Certifieringen The Leaping Bunny hittar du på märken som garanterat inte testar ingredienserna till produkter, eller produkterna i sig på djur. Leaping bunny garanterar även att produkten inte säljer till Kina där djurtest är ett krav på kosmetika.

Cruelty Free & Vegan PETA LogotypCruelty Free PETA

PETA Cruelty Free & Vegan

Certifieringen garanterar:
1. Produkten eller dess ingredienser är ej testade på djur. 2. Inga ingredienser är av animaliskt ursprung.

Choose Cruelty Free Logotyp

Choose Cruelty Free

Choose Cruelty Free är en oberoende, ideell organisation baserad i Australien. De jobbar aktivt för att få ett slut på djurförsök vid tillverkning av kosmetika, toalettartiklar och andra hushållsprodukter.
Certifieringen garanterar:
1. Märket testar inte sina produkter eller ingredienser på djur. 2. Märket säljer inte i Kina. 3. Märkets moderföretag är också cruelty-free.

Cosmos Organic Veganhuset

Cosmos Organic

Ekologiskt certifikat, Cosmos Organic delar upp typen av ingredienser som används i kosmetiska produkter i fem kategorier och specificerar kraven för varje kategori som måste uppfylla för att erhålla dess märkning.

Natrue Veganhuset

Natrue

NaTrue är ett fristående europeiskt certifieringsorgan med mål att skapa en internationell standard. NaTrue arbetar för att öka medvetenheten om värdet av naturliga ingredienser för konsumenten och miljön.

Svanenmärkt Veganhuset

Svanenmärkt

Svanen har funnits sedan 1989 och är Nordens officiella miljömärkning som i Sverige sköts av Miljömärkning Sverige AB på uppdrag av regeringen. De granskar varor och tjänsters miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall samt ställer krav på funktion och kvalitet.

FairTrade Veganhuset

FAIRTRADE

Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft – med syfte att skapa förändring och utveckling.

 Allergy Certified Veganhuset

Allergy Certified

AllergyCertified är en internationell certifieringsorganisation som grundades i Danmark 2015. När du väljer produkter som bär AllergyCertified-märkningen kan du vara säker på att deras toxikologer har gått igenom varje enskild ingrediens och gjort en grundlig riskbedömning. När du ser etiketten AllergyCertified på en produkt kan du vara säker på att det här är en produkt där det finns minimal risk att utveckla allergi på grund av användningen.

Fair For Life Veganhuset

Fair For Life

Fair for Life är en märkning som garanterar rättvis handel och etiska arbetsförhållanden längs hela handelskedjan. Certifieringen säkerställer att mänskliga rättigheter efterföljs och att odlare eller anställda får en skälig lön. Utöver de etiska kraven finns stränga miljökriterier som måste efterföljas.

USDA Veganhuset

USDA

US Department of Agriculture är en amerikansk myndighet som lyder under amerikanska jordbruksdepartementet. Myndigheten instiftades 1862 av Abraham Lincoln som en service till USA:s bönder. Idag är man tillsynsmyndighet och kontrollerar skog, mark, odlingar. Inom USDA finns National Organic Program (NOP) som lagstiftar om ekologiska produkter i USA och deras National Organic Program är det strängaste av alla certifieringsorgan som certifierar hudvård.

CO2 Neutrala Veganhuset

CO2 Neutral

Innebär att både tillverkningen & frakterna för produkten klimatkompenseras så att utsläppen blir helt neutrala.

EPA

United States Enviromental Protection Agency är en federal miljöskyddsmyndighet som värnar om människans och miljöns hälsa.