Solkräm Barn SPF50+ 50ml

295,00 kr
Inkl. moms

Alga Maris Solkräm Barn SPF50+ 50ml

Detta veganska, certifierat organiska solskyddet är ett effektivt och milt solskydd.

Kvantitet
Beställs från leverantör. Beräknad leveranstid meddelas på ert konto.

 

Eget Lager

 

Fri Frakt Över 199kr

 

14 Dagars Ångerrätt

Alga Maris Solkräm Barn SPF50+ 50ml

Att skydda barnens hud mot solen är viktigt, därför finns Algamaris barn solkräm som består av naturliga mineralfilter som garanterar SPF50 som skyddar mot både UVA- och UVB.

Detta solskydd skydd innehar även Alga- Gorria ®,  vilket är Alga Maris patenterade röda alg extrakt med kraftfull antioxidant egenskaper som förhindrar cellulära skador i din hy. Solkrämen innehåller inga nanopartiklar eller parabener och är även vattenresistent. 

 • Cellulärt skydd, UVA/UVB skydd
 • Mineralfilter
 • Parfymfri
 • Lätt textur, lätt att applicera
 • Fuktgivande, näringsgivande effekt
 • Lämnar inga vita fläckar
 • Vattenresistent

Aktiva Ingredienser:

 • Alga-Gorria®: Patenterad Röd Alge (Gelidium sesquipedale) extrakt, kraftfull antioxidant
 • Mineralbaserad solskydd (Micronized Titanium Dioxide and Zinc Oxide): Brett spektrum av skydd (UVA / UVB)
 • Organisk * solrosolja: richinlinolenicacid (omega6), ithasmoisturizing, regeneratingandrestructuringproperties
 • Organisk * glycerin: fuktgivande (hygroscopiceffect)

Användning: Applicera en dryg mängd kräm på all hud som behöver skyddas mot solen. Tillsätt vid behov. Algamaris solskyddsprodukterna är vattenresistenta, men efter ett tag i vattnet rekommendrar vi återapplicering av krämen för att garantera skydd. Undvik kontakt med ögonen. Endast för utvärtes bruk. Förvaras utom räckhåll från barn.

Innehåll: Helianthus Annuus Seed Oil , Caprylic / Capric Triglyceride , Coconut Alkanes , Titanium Dioxide , Zinc Oxide , Glycerin **, Hydrogenated Castor Oil , Coco - Caprylate / Caprate , Polyhydroxystearic Acid, Polyglyceryl - 2 Dipolyhydroxystearate , Alumina, Stearic Acid, Polyglyceryl - 3 Diisostearate , Glyceryl Caprylate , Gelidium Sesquipedale Extract , Propanediol , CI 77492, Octyldodecanol , Aqua, Tocopherol , Polyglyceryl - 4 Caprate , Jojoba Esters, Trihydroxystearin

100 % of the total ingredients are from natural origin
23,6 % of the total ingredients are from organic farming
* : Ingredienser från organisk odling
** : Gjord med organiska ingredienser

Certifieringar:

ECO Cert Veganhuset After Sun

 

VAD SKILJER ALGAMARIS-PRODUKTERNA FRÅN ANDRA SOLSKYDDSPRODUKTER?

Algamaris är en unik solskyddsprodukt eftersom dess formula baserar sig på 100 % naturliga skyddsämnen och Alga-Gorria-sammansättningen som effektivt bidrar till att skydda huden. Detta aktiva ämne som härletts från röd alg vars oxidativa skydd (antioxiderande verkan) är 13 gånger så stor som andra antioxidanter som används i kosmetik. Tillsammans med andra mineralbaserade skolskyddsämnen ger den här solkrämen det bästa skyddet mot skador förorsakade av UV-strålar.

VAD BETYDER ORAC?

Orac (Oxygen Radical Absorbance Capacity) är en testmetod som mäter halten av antioxidanter. Den viktigaste fördelen med ORAC-testet är att det är standardiserat och ett allmänt godkänt mätmått. För tillfället är testet det nyaste som kan tillämpas på alla matriser (växter, livsmedel, blodplasma, extrakt). ORAC-värdet berättar om antioxidanternas effekt.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN KEMISKA OCH FYSIKALISKA SOLSKYDDSFILTER?

Mineralfilter, dvs. fysikaliska filter bildar ett tunt skyddslager på hyn som avvisar solstrålar. Kemiska filter reagerar i och tillsammans med hyn. Mineralfilter är finmalda pulver som har en hög grad av täckning. Deras funktion är rent fysisk. Pigmentpulvren består av titandioxid samt zinkdioxid som hyn tål väl. De är inte heller skadliga för miljön. Dessa naturliga filter skyddar mot många olika UV-strålningar och de är verksamma direkt efter applicering, eftersom de genom ett fysiskt skyddslager reflekterar UV-strålar som når hyn. Kemiska filter genomtränger hudytan och skapar ett filtrerande lager som absorberar UV-strålar. Dessa filter aktiveras först efter 20-30 minuter efter applicering. Dessutom misstänks det att kemiska filter ändrar på hormonbalansen hos män och är skadliga för miljön (t.ex. koraller bleknar).

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN ALGAMARIS OCH ALGA-GORRIA? Algamaris är namnet på varumärket för solskyddsprodukter. Det aktiva ämnet kallas Alga-gorria som är ett resultat av framgångsrik forskning av Gelidium sesquipedalesta, som också kallas röd alg av Saint Jean de Luz. Molekylerna är härledda från alger genom extrahering i Algamaris forskningslaboratorium. Enligt forskning kan det konstateras att dessa molekyler har en så stor antioxidantisk effekt som är större än andra molekyler som man hittills känt till. Alga-gorria används i en havsvattenbaserad formula som förbättrar dess absorption.

AM0B50

Datablad

Typ Hudvård
Solskyddsfaktor